Piątkiewicz Barbara
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Biblioteka Główna-Wypożyczalnia
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(490)
Piątkiewicz Barbara
(-)
Konopnicka Maria
(425)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Popławska Anna (filolożka)
(259)
Zarawska Patrycja (1970- )
(258)
Jan Paweł II (papież ; 1920-2005)
(251)
Krasicki Ignacy
(251)
Roberts Nora (1950- )
(250)
Leśmian Bolesław
(243)
Steel Danielle (1947- )
(243)
Boy-Żeleński Tadeusz
(242)
Disney Walt (1901-1966)
(236)
Słowacki Juliusz
(233)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(228)
Marciniakówna Anna
(225)
Drewnowski Jacek (1974- )
(223)
Fabianowska Małgorzata
(213)
Goliński Zbigniew
(201)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(195)
Christie Agatha (1890-1976)
(189)
Czechowicz Józef
(188)
Zimnicka Iwona (1963- )
(184)
Mickiewicz Adam
(183)
Orzeszkowa Eliza
(180)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(173)
Shakespeare William (1564-1616)
(164)
Włodarczyk Barbara
(164)
Jachowicz Stanisław
(161)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(160)
Praca zbiorowa
(160)
Rzehak Wojciech (1967- )
(158)
Kraszewski Józef Ignacy
(152)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(149)
Mazan Maciejka
(147)
Byczek Zuzanna
(145)
Baudelaire Charles
(140)
Szulc Andrzej
(140)
King Stephen (1947- )
(139)
Morsztyn Jan Andrzej
(139)
Lech Justyna
(138)
Prus Bolesław
(138)
Drabik Wiesław (1956- )
(134)
Królicki Zbigniew A. (1954- )
(133)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(133)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(132)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(131)
Rolando Bianka
(131)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(130)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(129)
Webb Holly
(128)
Gawryluk Barbara (1957- )
(125)
Lange Antoni
(125)
Mosiewicz-Szrejter Maria (1971- )
(121)
Sandemo Margit (1924-2018)
(121)
Krentz Jayne Ann (1948- )
(120)
Górski Wojciech (ilustrator)
(119)
Szal Marek
(115)
Johansen Jorunn (1960- )
(114)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(114)
Marlier Marcel (1930-2011)
(114)
Mortka Marcin (1976- )
(114)
May Karl (1842-1912)
(113)
Delahaye Gilbert (1923-1997)
(112)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(112)
Lenartowicz Teofil
(112)
Goscinny René (1926-1977)
(111)
Coben Harlan (1962- )
(110)
Głowińska Anita
(110)
Ochab Janusz (1971- )
(109)
Vandenberg Patricia (1921-2007)
(109)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(108)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(106)
Liebert Jerzy
(105)
Siewior-Kuś Alina
(105)
Fabisińska Liliana (1971- )
(104)
Spirydowicz Ewa
(104)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(103)
Mróz Remigiusz (1987- )
(103)
Braiter-Ziemkiewicz Paulina (1968- )
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Nowakowski Andrzej (1951- )
(101)
Prus Bolesław (1847-1912)
(101)
Stadtmüller Ewa
(101)
Możdżyńska Aldona
(100)
Ross Tony (1938- )
(100)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(100)
Lien Merete (1952- )
(98)
Wasilewski Kazimierz (ilustrator)
(98)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Gomulicki Wiktor
(95)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(94)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta owocowo-warzywna
(1)
Fermentacja
(1)
Kiszenie żywności
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Warzywa i owoce kiszone
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Na okładce: Zdrowa i naturalna kuchnia na co dzień.
Zdrowie zakręcone w słoikach Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste! W książce znajdziesz: porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić, przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie, wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej, porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane, inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas, sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Główna-Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej